18 Ekim 2012 Perşembe

AMPUTE MİLLİ FUTBOL TAKIMIMIZ DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞ DUYDUNUZ MU?



 
    Bugün Yılmaz Özdil'in Hürriyet'teki yazısından öğrendim Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı'nın Dünya üçüncüsü olduğunu. Utandım... Kızdım... Bir de futbolla ilgilendiğimi sanıyorum. Bu haberi atladığım için utandım. Bu haberi bize ulaştırma konusunda sorumsuz davrananlara da kızdım. 
    Geçtiğimiz hafta sonunda dünya üçüncüsü olmuş bu sporcular. Pazar ve pazartesi akşamları yayınlanan sözde spor programlarında kendilerinden bahsedildiğine rastlamadım ben. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski doktorunun ağzından laf almaya çalışıyorlardı ve Alex, Aykut, Aziz Yıldırım denklemini çözmeye çalıştılar saatlerce. Yazık! Gerçekten yazık! 
    Dünya üçüncüsü takım pazartesi akşamı Atatürk Havalimanı'na inmiş. Karşılayan olmamış. Özdil'in söylediği gibi... "Ne Futbol Federasyonu, ne Bedensel Engelliler Federasyonu, ne bir siyasi parti temsilcisi, ne de vatandaş... Hiç kimse yoktu..." Diyelim vatandaşın haberi yok. Nasıl olur da ilaç için bir yetkili olsun karşılamaz bu sporcuları? Nasıl olur da desteklemez? Bitmedi. Daha fenası da var. Ampute Milli Futbol Takımı oyuncularına Dünya Kupası'na gitmeden önce kamp için 250'şer lira harcırah verilecekmiş. (Dikkatinizi çekerim 250 lira) Hala hesaplarına yatmamış. Ayıp yahu! Utanır insan. Oysa Macaristan'ı yenmeleri halinde diğer milli futbolculara 150'şer bin lira prim verilecekti. Yine yenildiler tabii. Kurtaracaksınız Türk futbolunu! Ha gayret!
    Aslında şaşırmak yersiz. Bizde popüler olan gözdedir. Popüler olan desteklenir. Gerçek başarı ise asla gereken desteği, ilgiyi görmez. Ben bunu bilir, bunu söylerim!

Yılmaz Özdil'in yazısı...


3 yorum:

  1. Maalesef yazdıkların ne kadar da doğru:(
    Ben de senden öğrendim şu an. (bu da benim utancım olsun)

    YanıtlaSil
  2. İnsan oğlu iki yüzlü ikici yüzü işte böyle birinci yüzünde de goy goy var ben de yazıyı okuyunca çok etkilenmiştim!

    YanıtlaSil

Yorumu olan?