8 Mart 2013 Cuma

GEL PAZAR GEL!




    Benim küçük oğlum büyüdü de ilk kez yanında biz olmadan yurt dışına çıktı. Çarşamba akşamı okuldan 4 öğrenci ve bir öğretmeniyle birlikte, 3-4 günlüğüne Selanik'e uğurladık Orhun'u. Aslında eşim çalıştığı için ben uğurladım.Ondan sonra da eşimi arayıp "Orhun şimdi yola çıktı" diyerek ağladım:) En sevmediğim hareketlerden birini yapmış oldum ama ne yapayım? Dayanamadım. Evet, ev onsuz çok boş! Evet, çok merak ediyorum, dakika başı aramamak için zor duruyorum ama zamanı geldiğinde çocuklarımızı kendi yollarını bulma konusunda desteklememiz gerektiğinin farkındayım. İlk gittiğinde çok sık konuştuk ama o alıştıkça telefon trafiği azaldı. Selanik'e bir lisede düzenlenen uluslararası bir toplantı için gittiler. Birleşmiş Milletler modelini oluşturacaklar ve dünya sorunlarını tartışacaklar. Orhun Malta delegesi oldu:) Otelde değil, oradaki öğrencilerin ailelerinin evinde kalıyorlar. Beni meraklandıran asıl konu buydu. Neyse ki aileyi çok sevdi. Buradan bin bir tembihle ve hediyelerle yolladık "Sen Türkleri temsil ediyorsun, öyle yapma, şöyle davranma" diyerek:) 
    İlk gün öğlen saatlerinde aradı, aynen şöyle dedi: "Anne! burada çok dilenci var. Biri yanıma geldi Yunanca bir şeyler söyledi. Ben sandviç yiyordum. Anlamadım, arkamı döndüm, sonra anladım dilenci olduğunu. Üzgün görünüyordu. Neden ben ona yiyecek vermedim ki?" :( Yan gelip yatmayı seven, şimdi onun sıkıntısını çeken Yunanlılar ilk etapta böyle bir şok etkisi yarattılar çocukta. Bir de hırsızlardan şikayet etti. Herkes dikkatli olması gerektiğini söylemiş. Ha bir de Somalili çokmuş. Bir şeyler satmak için yanaştıklarında bizimki "No English!" demeyi öğrenmiş:) Ortama uyum sağlamaya başlamış yani.
    Böyle böyle hayatı öğrenecekler işte. O farklı kültürleri öğrenip deneyimlerken, biz burada pazar gününü iple çekeceğiz o ayrı:) 
 




 

11 yorum:

  1. Orhun için çok iyi bir tecrübe olacak orası kesin. Konu da güzel, boş boş gezme işi değil yani:)
    Desteklenmeleri lazım doğru söylüyorsun.
    Peer Ole bu yaz İzlanda`ya gidiyor ve tam 1 ay!!!
    Telefon yok, internet yok!
    Bakalım ben ne yapacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semiiii! Telefon, internet yok mu? Ben utandim simdi kendimden, kendi kendime kucuk capli bir olay haline getrdigim icin:) Gule gule gitsin, gule gule gelsin insallah.

      Sil
  2. İnanılmaz bir deneyim olacak oğlunuz için :)
    Mutlu anılarla dönsün inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Allah kavuştursun sevgili Sezer...Güle güle gitsin - hem de bidolu bilgiyle, keyifli ve ilginç hikayelerle gelsin..bak gör nasıl da büyümüş göreceksin oğluşunu- güle güle gelsin inş..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. heeeey ağlamaaaa beeee.
    :)
    böle okul gezileri oluyor ivit.
    geçen gün de bi arkadaş diyodu.
    kızı okulla ingilteyere gidecekmiş.
    çok küçük napsam diyodu.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Guldurdun beni:) Insan ariyor be:) Ev pek sessiz. Ama sabaha burada insallah:)

      Sil
  5. ooo ben geç görmüşüm ama yarın hasret bitiyor sanırım.Umarım güle güle sorunsuz kavuşursunuz,ve bu deneyim Orhun'a çok yararlı olur.
    Bendeki model de oğlum gitsene,yaz kampı,doğa kampı,bilmemne diye iteledikçe eteğime yapışmaya çalışan model.Büyüyecek daha diye avunuyorum henüz.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Sis. Geldi, geldi şükür:)Aslında Orhun da senin oğlun gibiydi, bir de biz anne-oğul yapışığızdır:) Ama öyle de sürmez işte:( Benim gazlamarımla gitti, şimdi çok memnun:)Ha büyüdü mü? Hayııır! Pejmürde bir şekilde indi otobüsten, aldığı hediyelerin bir kısmını yollarda kaybetmiş:) Dediklerimin yarısı bir kulağından girmiş, öbüründen çıkmış. Saçma sapan fotoğraflar çekmiş:)))) Böyle böyle öğrenecekler işte.

    YanıtlaSil
  7. Orhun'u öpüyor görevinde başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?