1 Kasım 2014 Cumartesi

ÖLÜM VARDİYASI:SOMA'NIN ÖYKÜSÜ

 
 
    Beğeniyle takip ettiğim Vladimir'in Derdi'nde "Ölüm Vardiyası: Soma'nın Öyküsü" isimli kitaba rastladım bugün. 37 yazar Soma hikayeleriyle katkıda bulunmuşlar.             5 Kasım'dan itibaren satışa çıkacak olan kitabın geliri Soma'da yetim kalmış çocuklar için kullanılacakmış. 
   
Soma faciasından hepimiz çok etkilenmiş ve "Unutmayacağız" demiştik. Unutmayacak ve unutturmayacaktık ki önlemler alınsın, yeni kazalar olmasın. Ancak bu satırları yazdığım şu anda bile 18 maden işçisi bu kez Karaman-Ermenek'te toprak altında. Sağ olsunlar yetkisiz yetkililer zaten unutmamıza fırsat vermiyorlar(!) Bu unutmama hali ne yazık ki bilinçli bir toplum olma yoluyla değil, yeni kazalarla süregeliyor. Hal böyleyken Soma faciasını, maden işçilerinin sağlıksız çalışma koşullarını, alınmayan önlemleri unutmayan; hazırladıkları çeşitli projeler yoluyla unutturmamaya çalışan herkese saygı duyuyorum. Bu yüzden bu kitabın haberini vermek istedim. 
    Ayrıntılı bilgi için: Ölüm Vardiyası:Soma'nın Öyküsü






5 yorum:

  1. Ne güzel, tebrik ediyorum ben de kendisini...

    YanıtlaSil
  2. Bu kitabın hazırlanışı iğne ile kuyu kazmak gibiydi. Hande Baba'nın derlediği kitabı oluşum aşaması insanların gerçek benliklerini de tanımamıza fırsat verdi. 37 kişi öyle bir kenetlendik ki birbirimize, durmamız mümkün değildi. Çünkü hedefimiz vardı ve okyanusta bir damla bile olsa geride kalanlara bir faydamız dokunsun istiyorduk. Geliri ile Soma'da yetim kalmış çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak üzere gerekli yasal izinleri aldık. Şu anda ilk öğrencimizin adı belirlendi bile lise sonda okuyan öğrencilerin üniversiteye hazırlanmalarına bir nebze katkımız olacağı için memnunuz. Fuar'da dün ilk tanıtım panelimiz vardı, Karşılaştığımız ilgi hepimizi duygulandırdı. Bu kitap aslında sadece Soma'daki şehitlerimizin değil, ülkemizde maden işçisi olan vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşadıklarına ayna tutar nitelikte bir öykü derlemesi oldu. İlginizden dolayı çok teşekkür ederim arkadaşlarım ve kendim adına. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim. Yasal izinlerin alınmış olmasına ve kitaba gösterilen ilgiye çok memnun oldum. Tekrar tekrar tebrik ediyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. çok tebrik ederim sezerciiim

    YanıtlaSil

Yorumu olan?