13 Aralık 2014 Cumartesi

2015 AVUSTRALYA YILI OLACAK!

 
Görsel:milliyet.com.tr

    Çok yakınımızdaki 2015 yılında ülke tarihimizin en önemli olaylarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin 100.yıl dönümü kutlanacak. Bu nedenle 2015 yılı karşılıklı olarak Türkiye'de "Avustralya Yılı", Avustralya'da ise "Türkiye Yılı" ilan edilmiş. Bilindiği gibi Avustralya halkı Çanakkale Savaşı'na oldukça önem veriyor. 1.Dünya Savaşı'nda İngiltere'nin yanında pek çok cephede savaşan Anzaklar, kendilerine milli birlik duygusunu yaşatan olayların Çanakkale cephesinde yaşandığını belirtiyorlar. Zaten kendi içlerinde (Hatta Şafak Ayini ile bizim ülkemizde de) devamlı surette etkinlikler yaparak bu savaşı ve şehitlerini unutturmayan Avustralya ile sene boyunca karşılıklı iletişimde bulunacağız. Sıkıcı törenler olmayacak bunlar. Avustralya-Türkiye yılında her iki ülkede karşılıklı spor müsabakaları, çeşitli sergiler, film gösterimleri, dans ve müzik etkinleri vb. birçok proje hayat bulacak. Harika bir fikir, harika bir proje. Kendi adıma çok mutlu oldum:) Çünkü beni tanıyanlar bilir ki en çok görmeyi istediğim ülkeler arasındadır Avustralya. Neden bilmem. Sık sık fotoğraflarına bakarım, bir gün oraya seyahat etmeyi planlarım. Uzak olduğu için henüz cesaret edemedik. Umarım bir ara kısmet olur. 
    Velhasılıkelam, madem ayağımıza kadar gelecek, Avustralya yılının etkinliklerini fırsat buldukça takip etmem gerekir. Yani en azından öyle bir planım var şimdilik. 
Tüm bunları da bir gün Avustralya'ya yapacağım seyahat için işaret olarak sayıyorum:) 
    Bu arada... Ne anlattı ne dedi dinlemedim ama Russel Crowe da yeni filmi 
Son Umut'u Çanakkale Savaşı'nın 100.yılına denk getirmiş olmalı. 2 hafta sonra vizyona girecek. Bu filmi de izlemek lazım. 
    Benim gibi meraklılara hatırlatayım dedim efendim. 





3 yorum:

  1. Bildiğim kadarıyla Avustralya, Şafak Ayini'ne gelmek isteyen vatandaşlarına devlet olarak imkan sağlıyor.
    Türkiye ve Türklere çok değer veriyorlar gerçekten de.
    Geçen hafta Son Umut'un fragmanını izledim sinemada. Harikaydı.

    YanıtlaSil
  2. Çanakkale bizim için ne kadar önemli ise Avustralya için de öyle...

    YanıtlaSil
  3. Önemli bir hatırlatma olmuş bu Sezer'cim.. 'Son Umut' filmini de merak ediyorum doğrusu.. izlemeli..
    Sonra gönül istiyor hep; gezmeli, okumalı, sinemaya gitmeli, yeni kültürler, insanlar.. tanımalı..vs..vs :) yaşamak güzel şey velhasıl :) yeter ki sağlık olsun, e biraz da !!! tıngır/mıngır olursa .) sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumu olan?