16 Nisan 2012 Pazartesi

KADIN HER YAŞTA KADIN

    Dün canımın içi yeğenim Nisan'ın doğum günü partisi vardı. 7 yaşını bitirdi 8'e girdi. Doğum günü partimiz güzel geçti. Bol çocuklu... Bol gürültülü... Curcunalı... Ama miniklerden dolayı çoook keyifli... Benim küçük prensesim çok süslüdür. Her genç kız gibi:) Aslında zevklidir de bu konuda. Bu yaşta hangi mağazada ne var bilir. Özel günlerde özel giyinir. Renk uyumuna takar kafayı. Geçenlerde kartopu oynamaya çıkacakken bile kıyafet seçmiş:) O derece yani. Bazen de bizim giyimimizi eleştirir:) Ben anneannesine yani benim anneme çekmiş olabileceğini düşünüyorum:)
    Her neyse efendim... Bu süslü kuzu partiden önce kuaföre de gitti doğal olarak. Çok değişik bir model yaptırmışlar. Bonus kafa olmuş:) Aslında saçları düzdür. Maşayla bukleler yapmışlar önce, sonra onları açmışlar, didiklemişler. Acayip şirin, acayip havalı bir şey olmuştu:) Herkesin beğendiğini görünce iyice mest oldu. 
    Bu kızın teyzesine yani bana çekmediği kesin. Ben dün annemin zoruyla fön çektirdim:) Mecburen gidiyoruz ama aslında kuaförde vakit geçirmekten hiç hoşlanmam. Giyimime özen göstermeye çalışırım ama alışverişten hiç mi hiç hoşlanmam. Çoook hafif makyaj yaparım. Topuklu ayakkabıdan nefret ederim. 
    Eğer bir kız çocuğum olsaydı onun süsü için ne kadar uğraşırdım bilmem. Erkek çocuktan çoooook memnunum. Ben ne giydirsem onu giyiyor, hiç bir giysi için tutturmuyor, saç modeli için krizlere girmiyor. 8 yıllık okul hali gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki yaşları ne olursa olsun her okul gösterisinde muhakkak en az bir tane asık suratlı kız çocuğu görülür. "Ne oldu? Hayırdır?" dersin. Çocuğun annesi bezmiş bir şekilde "Saç modelini beğenmedi de" der:) Buna kıyafetini beğenmeyen kız çocukları da dahil edilebilir. Böyle bir durumda muhtemelen bana hafakanlar basardı. Oğlum 8. sınıfta. Bu yıl ilkokuldan mezun olacakları için geçtiğimiz günlerde 2 kere fotoğraf çekimi oldu. Bir defa yıllık için... Bir defa da hatıra kalması amacıyla toplu fotoğraf... Annelerinden duyduğuma göre kız öğrenciler sabahın 5.30'unda kalkmışlar makyaj yapmak için. Maşa yapmak ya da saçlarını düzleştirmek için. Vallahi biz normal saatte kalktık, Orhun'u temiz temiz giydirdim, birazcık jöle sürdüm saçlarına, yolladım:) Bir de bu işin mezuniyet balosu tarafı var ki... Anneler ve kızları çatışma halinde. Kolay gelsin diyorum onlara! 
    Benim oğlum var diye mezuniyet balosunu boşlayacak değilim gerçi. Açıkçası ben de "Ne giydirsem?" derdine düştüm ve ufak ufak bakmaya başladım. Ama bu konuda anne-oğul çatışmayacağımızı biliyorum en azından. Karı-koca çatışabiliriz bak. Masraflardan dolayı:)



3 yorum:

  1. :)

    Aynen öyle valla. Aslinda okadar kiz cocuguna özendigim halde yillarca, ogullarim oldugu icin sükrediyorum bazen:) Galiba daha kolaylar bu konuda.

    Amaaaa.. okadar cok icimde kaldi ki özencim... valla gelinim olursa yandi. Ona bol bol ciciler alip, kucagima oturtup saclarina rengarenk tokalar takicam (dermisim) banane!:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Harikasın:) Ben işin gelin kısmını düşünmemiştim hiç:))))???????????

      Sil

Yorumu olan?